Garanciális tudnivalók

Cégünk által forgalmazott termékekre különböző garanciális feltételek vonatkoznak. Törvényi előírásnak megfelelően minden termékünkre 12 hónap szervízgaranciát vállalunk. A garanciális szervizelésre vonatkozó törvény értelmében a termék bevizsgálására maximálisan 15 nap áll rendelkezésére a szervíznek. Ezután a szerviz tájékoztatja az ügyfelet a hiba okáról, és javítás várható időtartamáról. Amennyiben a javítás nem alkatrész igényes, úgy 5 napon belül köteles elvégezni a javítást. A Törvényi leírás ellenére azonban az átlagos garanciális bevizsgálási idő 1-2 munkanap, valamint, ha nem alkatrész igényes, vagy raktáron lévő alkatrésszel rendelkezik az eszköz, úgy javítása is néhány munkanapon belül megvalósul. Garanciális hibának anyaghiba, gyártási hiba róható fel. Nem megfelelő beüzemelés, vagy nem megfelelő szerelési környezet által okozott hibákat nincs lehetőségünk garanciális keretek közt javítani.

Minden termékünk szerelése biztonságtechnikai szaktudást igényel. Szerelésüket csak szakember végezheti. Különös tekintettel a 230V hálózati feszültségről működő termékeinkre!

Vízállósági garanciát CSAK IP68-as védelmi mutatóval ellátott készülékekre vállalunk. Az ennél alacsonyabb IP besorolású termékek esetleges beázása lehetséges, így azokra vízállósági garanciát nem áll módunkban vállalni.

Tűzállósági garancia csak ilyen tanúsítvánnyal rendelkező termékek esetében áll módunkban elfogadni.

Cseregarancia: Cégünk cseregaranciát csak két esetben kínál.

  • Ha ugyanazon készülék garanciaidőn belül 3 alkalommal ugyanazon okból hibásodik meg, akkor a 3. szerviz alkalommal a készüléket cseréljük.
  • Saját belátásunk szerint úgy ítéljük meg, hogy a készülék cseréje indokolt.

Általános garancia idők: (bizonyos termékeknél eltérhet akár kategóriánkként is.

  • Általános termékek: 12 hónap
  • Síktapadó mágnesek: 36 hónap
  • DORCAS elektromos zárfogadók: 60 hónap (kivéve kopás)
  • Félautomata forgóvillák: 24 hónap

A törvényi előírásnak megfelelően, a garancia idő a szervízben töltött napok számával automatikusan meghosszabbodik.

Egyedi rendelkezések:

Azon termékek esetében, melyeken garanciális plomba címke található a garancia csak abban az esetben érvényesíthető, ha ez a címke nem kerül eltávolításra/rongálásra.